LADEN
Back to the top

About Me

Biografie

WEBSITE-5

Voor mij begon het allemaal met een vriendje die me na schooltijd vroeg om eens mee te gaan naar de lokale omroep. Een radiostudio in de kelder van een flat, eierdozen tegen de muren voor optimale akoestiek en een enorme mengtafel met heel veel knopjes. Dáár was de eerste kennismaking met dat wondere medium dat radio heet. 

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Na jaren hobbyen, uitproberen, prutsen en vooral heel veel meters maken kwam mijn droom uit: ik kreeg de kans om bij een producent ‘iets’ dichter bij het professionele radiowerk te komen. Na een aantal halve studie’s en m’n propedeuse HBO-V werd ik aangenomen bij de EO als dj bij 3FM. Ietwat onzeker over de radiotoekomst besloot ik toch maar verder te studeren, eerst verpleegkunde, later rechten aan de Universiteit Utrecht. De (halve) studies gaven me een prima basis om verder te groeien als presentator. Inmiddels maak ik alweer bijna 9 jaar radio op 3FM, tijdens mijn vaste uren op de zondagavond (22-24), maar ook tijdens gezamenlijke uitzendingen op festivals zoals Pinkpop, Rock Werchter, North Sea Jazz, Lowlands en natuurlijk tijdens Serious Request. Naast 3FM val ik af en toe in op Radio 1, bijvoorbeeld tijdens een speciale gezamenlijke uitzending vanaf de Dam in Amsterdam rond de inhuldiging van de koning.

In 2008 maakte ik naast radio kennis met televisie. Nooit echt aan gedacht tot die tijd, maar sinds de eerste programma’s op tv is het tot nu toe een stormachtige relatie gebleken, waarbij de ene uitdaging over de andere buitelt. Van het maken van ‘Bestemming Onbekend‘ (NPO3) over lijmsnuivende straatkinderen in Brazilië tot het lijmen van wat pvc-buizen voor een test in ‘Checkpoint‘(NPO ZAPP). Van een bijzonder gesprek met iemand die zou overlijden nog voor de uitzenddatum in ‘Jong‘ (NPO3) tot acteren en presenteren over de vaderlandse geschiedenis in ‘Helden en Herrieschoppers‘(NPO ZAPP), van undercover als Hongaarse Roemeen in ‘Klaas Gaat Illegaal’(NPO3) tot quizmaster in het studioprogramma ‘IJsstrijd‘ (NPO ZAPP).
Inmiddels werk ik bij de KRO-NCRV en maakte en maak ik daar oa. de programma’s ‘Zapplive‘, ‘Zapplive Op Zondag‘, ‘De Rekenkamer‘, ‘Beste Vrienden‘, ‘Klaas Kan Alles‘ en ‘Uit De Kast‘. Kortom, misschien geen liefde op het eerste gezicht, wel een heel steady relatie!